Τέσσερις οι ιερόδουλες με Aids

image (1).jpg

Τρομάζουν τα ευρήματα των ελέγχων του ΚΕΕΛΠΝΟ στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα, καθώς μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί θετικές στον ιό του Aids συνολικά τέσσερις εκδιδόμενες γυναίκες. Πέραν της 21χρονης Ρωσίδας η οποία συνελήφθη, δύο Ελληνίδες και μία Βουλγάρα βρέθηκαν επίσης θετικές. Στο μεταξύ περίπου 700 άτομα επικοινώνησαν με τις υγειονομικές αρχές καθώς έκαναν σεξ χωρίς προφύλαξη με την 21χρονη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΕΕΛΠΝΟ: «Στον πρώτο υγειονομικό έλεγχο, σε υπαίθριους χώρους που εκδίδονται ιερόδουλες (24 άτομα ελέγχθηκαν), διαπιστώθηκε εκδιδόμενη θετική στην HIV λοίμωξη (Ομόνοια)».

Τα κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ διενεργούν ελέγχους σε οίκους ανοχής, σε υπαίθριους χώρους με εκδιδόμενα άτομα, και καταλύματα μεταναστών, ενώ με βάση τη νέα υγειονομική διάταξη, οι κινητές μονάδες επιτηρούν υγειονομικά και το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Αμυγδαλέζα Αττικής.

Όπως έγινε γνωστό από τους υπεύθυνους του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι υγειονομικοί έλεγχοι στους οίκους ανοχής εξελίσσονται ομαλά και δεν έχει παρουσιαστεί κανένα κρούσμα άρνησης στον επιβαλλόμενο έλεγχο.

Αναφορικά με την 21χρονη ιερόδουλο που εντοπίσθηκε την προηγούμενη εβδομάδα θετική στον ιό του ΑIDS, το ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει:

«Δημοσιοποιήθηκε η διεύθυνση του οίκου ανοχής από το ΚΕΕΛΠΝΟ, επειδή ήταν αδύνατη η ιχνηλάτηση των πιθανώς απροφύλακτων επαφών της συγκεκριμένης εργαζόμενης. Μετά δε τη γνωστοποίηση αυτή, έχουν απευθυνθεί στην τηλεφωνική γραμμή για το AIDS και στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., πάνω από 700 που είχαν κατά δήλωσή τους απροφύλακτη επαφή με την ανωτέρω εργαζόμενη, προκειμένου να λάβουν οδηγίες λόγω πιθανής έκθεσής τους στον ιό HIV.

Στο 60% αυτών έχει συστηθεί να απευθυνθούν στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων για περαιτέρω διερεύνηση. Για τρία άτομα τα οποία είχαν έρθει σε επαφή τις τελευταίες 72 ώρες με την ως άνω εργαζόμενη, κρίθηκε από τους γιατρούς των Μονάδων Ειδικών Λοιμώξεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, ότι θα πρέπει να λάβουν προφυλακτική αγωγή, προκειμένου να αποφύγουν τη νόσηση».

Έως σήμερα έχουν ελεγχθεί υγειονομικά από το ΚΕΕΛΠΝΟ και χώροι όπου οι συνθήκες διαβίωσης μπορεί να προκαλέσουν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία ή για την υγεία των διαμενόντων εκεί, σε οκτώ πολυκατοικίες, και βρέθηκαν σε έντεκα διαμερίσματα εκατόν δέκα πέντε αλλοδαποί, από τους οποίους τριάντα εννέα στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.

Το κέντρο τονίζει ότι «με δεδομένη την τρέχουσα κατάσταση καθώς και τα πρόσφατα στοιχεία που έχει ανακοινώσει το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (αύξηση του AIDS στο γενικό πληθυσμό και ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση στον κλειστό πληθυσμό των χρηστών στο κέντρο της Αθήνας, η οποία ξεπερνά το 1250%)» εφιστά την προσοχή του γενικού πληθυσμού και υπενθυμίζει:

O HIV μεταδίδεται μέσω της ανταλλαγής συγκεκριμένων υγρών τα οποία είναι:

1. Αίμα

2. Σπέρμα

3. Προσπερματικά υγρά

4. Κολπικά υγρά

5. Μητρικό γάλα

Επικίνδυνες συμπεριφορές για τη μετάδοση του ιού HIV αποτελούν:

1. Σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη.

2. Κοινή χρήση αιχμηρών αντικειμένων.

3. Από τη μητέρα με HIV AIDS στο νεογνό.

Τρόποι προφύλαξης:

1. Χρήση προφυλακτικού σε κάθε είδους σεξουαλική επαφή από την αρχή και σε όλη τη διάρκεια της επαφής, αλλάζοντας προφυλακτικό για κάθε διαφορετική επαφή.

2. Αποφυγή κοινής χρήσης αιχμηρών αντικειμένων και κυρίως συρίγγων.

3. Αμοιβαία πιστή μονογαμική σχέση δύο μη μολυσμένων συντρόφων.

4. Προγεννητικός έλεγχος στη μη μολυσμένη γυναίκα.

Το τεστ για το HIV AIDS μπορεί να πραγματοποιηθεί στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων των κρατικών νοσοκομείων δωρεάν καθώς και στις κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., οι οποίες βρίσκονται στην πλατεία Κουμουνδούρου, Ομονοίας, Βάθη.

Για περισσότερες πληροφορίες για το τεστ μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων ή την τηλεφωνική γραμμή του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για ανώνυμη και εμπιστευτική πληροφόρηση.

στην Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS : 210-72.22.222

στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ: 210-5212054

Τηλεφωνικές γραμμές: 210 7222222, 210 5212054, 210 5222339

Αναφορικά με γενικές πληροφορίες για την HIV λοίμωξη απευθυνθείτε επίσης:

Τηλεφωνικό Κέντρο ΚΕΕΛΠΝΟ : 210-5212000- www.keelpno.gr

Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας (e-mail) : info@keelpno.gr

ΚΕΕΛΝΠΟ Θεσσαλονίκης: 2310- 243363/229139

Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS : 210-72.22.222

Γραμμή για τη Δημόσια Υγεία ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο ΕΠΙΧειρήσεων): 210-5212054

ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

nooz.gr

Γίνε κι εσύ αρθρογράφος στο mypella